IJshockeyhal – Tilburg

Project Sportfaciliteiten

IJshockeyhal – Tilburg

LED verlichting boven het ijs van de TIJSC Tilburg Trappers
Het ijssportcentrum in Tilburg is de thuisbasis van ijshockey club de Tilburg Trappers. Een ijsbaan waar naast de professionals ook recreatieve sportievelingen de baan op kunnen.

Kleurrijke LED UFO’s
Meestal zijn alle ogen gericht op de ijsvloer maar ook boven de baan wordt de show gestolen door 90 stuks special made “UFO”-vormige verlichtingsobjecten. De armaturen rond het scoreboard vormen samen een kunstwerk welke door lichtkunstenaar Herman Kuijer is ontworpen.
De plexiglas capsules zijn in het jaar 2000 gemonteerd en zijn voorzien van verschillende kleuren fluorescentieverlichting.

Circulaire mogelijkheden met LED
Bijzondere projecten vragen om bijzondere oplossingen!
Niek de LangMarkkant advies & projectmanagement B.V., is een onafhankelijk elektrotechnisch adviseur en nauw betrokken bij het zoeken naar de perfecte circulaire oplossing om dit kunstwerk een energiezuinig impuls te geven.
Samen met ETK licht en LEDwerk is er naar een moderne, duurzame  verlichtingsoplossing gezocht zonder de karakteristieke armaturen in aanzicht te veranderen.

Special made LED binnenwerk met de juiste lichtkleuren
Maatwerk is het sleutelwoord bij dit project. Na overleg tussen de partijen waarin de wensen duidelijk zijn besproken, zijn alle 90 armaturen voorzien van een LED binnenwerk. Op maat gemaakt in de exacte afmetingen. Uiteraard gemonteerd met A-kwaliteit drivers. De diverse kleurstellingen van de verlichtingskunstwerken zijn daarbij gereproduceerd.
Een perfect voorbeeld van een circulair verlichtingsproject waar aan de buitenzijde geen wijzigen aan het Kunstwerk te zien zijn, maar waar de verlichting nu 24 uur per dag, zeven dagen per week energiezuinig boven het ijs het speciale lichteffect kan blijven afgeven!

Bronvermelding:
www.ledwerk.nl
www.markkantadvies.nl