Tennishal – Gouda

Project Sportfaciliteiten

Tennishal – Gouda

LED sporthalverlichting
Tennishal Gouda is ontwikkeld en gebouwd naar de laatste maatstaven op tennisgebied waar niet verblindende verlichting volgens de normen van het KNLTB van toepassing zijn.

Circulaire verlichting
Boven de vier tennisbanen van het sportcomplex is bij de oorspronkelijke aanleg gekozen voor een lichtlijn van armaturen voorzien van TL5fluorescentielampen. De behuizing van deze armaturen kunnen nog prima (her)gebruikt worden. Met een aantal kleine aanpassingen wordt de overstap naar LED verlichting gerealiseerd dat bijdraagt aan minder afvalen een optimaal lichtcomfort.

55% energiebesparing boven de tennisbaan
Bij LEDwerk, onderdeel van ETK licht, is de bestaande behuizing van één armatuur geïnspecteerd en zijn de mogelijkheden op het gebied van circulaire oplossingen onderzocht. Daaruit is gebleken dat de fluorescentiebuizen prima vervangen konden worden door een LED element met bijbehorende elektronica.
De speciale binnenwerken zijn op maat gemaakt om asymmetrische lichtuitstraling te handhaven. Door de aanpassingen is er een energiebesparing gerealiseerd van 55% met daarnaast een 20% hogere lichtopbrengst.

Prefab assemblage armaturen
De bestaande armaturen zijn prefab bij ETK licht / LEDwerk voorbereid en de lichtelementen zijn ‘Plug and Play’ door de installateur direct boven de tennisbanen gemonteerd.

Bronvermelding:
www.ledwerk.nl