ETK licht I Kantoorverlichting

Kantoorverlichting

Kantoorverlichting

Kantoorverlichting voor een prettige werkomgeving

Bij het verlichten van een kantoorpand zijn meerdere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Uiteraard staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij steeds meer bedrijven hoog op de prioriteitenlijst. Een goede balans tussen de werkomgeving van mensen, het milieu en de maatschappij zijn daarbij belangrijke punten. Samen met de eigenaar/huurder van het kantoorpand, de architect, de installateur of het adviesbureau gaan de lichtspecialisten van ETK licht eerst een inventariserend gesprek aan om alle wensen in kaart te brengen. Daarna kan het plan van aanpak worden opgesteld. Welke aspecten zijn hierbij belangrijk?

LED verlichting voor kantorenKantoorverlichting
Met de nieuwste generatie LED armaturen wordt rekening gehouden met zowel de design wensen van de architect als de technische mogelijkheden die een kantoor een plezierige werkplek voor haar werknemers biedt. Een kantoor met de juiste werkplekverlichting boven het bureau biedt een aangename werksfeer en levert daarnaast de juiste balans met de productiviteit binnen het bedrijf.

Basisverlichting kantoor
In het lichtplan voor kantoren kan voor de entree van het kantoor, de receptie, gangpaden en openbare ruimtes een keuze gemaakt worden uit diverse soorten verlichting. Multifunctionele downlighters kunnen ingebouwd worden in het plafond. Deze inbouwarmaturen kunnen als algemene verlichting worden toegepast of om bepaalde locaties te accentueren. Downlighters zijn in verschillende lichtsterktes en kleurtemperaturen beschikbaar. Ook Inleg / Inbouwarmaturen zijn zeer geschikt voor algemene verlichting in een systeemplafond van een kantoorgebouw. Hoogwaardige LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zowel vierkant als 1200×300 mm. Met een mooie egale lichtverdeling.

Design verlichting versus technologische ontwikkelingen
ETK licht is exclusief importeur van Aqlus, deze Italiaanse leverancier produceert een groot assortiment armaturen met oog voor detail. Daarnaast kunnen armaturen in het lichtplan DALI gestuurd worden. Geavanceerde systemen waardoor de ruimtes in het kantoorpand te groeperen zijn en je de verlichting volledig kan aansturen. Design en technologie kunnen dan ook prima hand in hand samengaan!

ETK licht I Kantoorverlichting Aclus

Hoeveel lux heb je nodig in een kantoor
Onze lichtadviseurs zorgen voor een lichtplan dat voldoet aan de wens van de klant en uitgaand van de geldende norm. Hoeveel lux hebben we nodig in een kantoor en met welke UGR-waarde moeten we rekening houden? Dit zijn vragen waar onze adviseurs het antwoord op hebben en zij kunnen je dan ook de juiste verlichting adviseren. Daarnaast kan de kleurtemperatuur en lichtsterkte het bioritme van de medewerkers stimuleren. Met Human Centric Lighting is het bijvoorbeeld mogelijk om de concentratie van de medewerkers naar een natuurlijk ritme in te stellen. Dynamische verlichting voor het welzijn van medewerkers. De technische mogelijkheden zijn oneindig. Geef de wensen binnen het kantoorpand aan en onze lichtspecialisten geven je concrete verlichtingsoplossingen.

Circulaire verlichting
Maar wat als vele armaturen in het kantoorpand nog netjes zijn ingebouwd en het eigenlijk niet nodig is om nieuwe armaturen te monteren? Geen probleem. Vaak zijn bestaande armaturen te voorzien van een nieuw LED element. Bestaande armaturen kunnen worden omgebouwd door LEDwerk; een onderdeel van ETK licht en gespecialiseerd in professioneel maatwerk in de breedste zin van het woord. De bestaande armaturen worden aangepast naar duurzame kantoorverlichting. Deze montageservice kunnen wij zowel op locatie of pre-fab in onze specialistische assemblage werkplaats aanbieden.

Bespaar met LED verlichting
Dat het ombouwen van conventionele TL-armaturen en halogeen inbouwspots een aanzienlijke besparing op de elektriciteitskosten zal geven zal niemand meer verbazen. LED armaturen verbruiken tot 50% minder energie. Uiteraard is de besparing afhankelijk van de oude situatie en de wensen in het nieuwe lichtplan. LED verlichting heeft een zeer lange levensduur tot wel 100.000 uur of meer en zorgt voor een korte terugverdientijd. De uiteindelijke besparing in het totale project rekenen wij graag voor je uit!

Lichtberekening en lichtplanning kantoorgebouwen

Stappenplan:

     1. Inventarisatie van iedere ruimte van het kantoorgebouw
     2. Het maken van een lichtberekening
     3. Indien gewenst een 3-D visualisatie
     4. Uitgewerkt lichtplan

 

Wil je inspiratie opdoen? Neem een kijkje bij een groot aantal opgeleverde kantoorprojecten van ETK licht.

Wij zijn graag het aanspreekpunt voor jouw verlichtingsvraagstuk en staan met ons team klaar om advies te geven bij kantoorverlichting!
Contact ETK licht.

Tags: