ETK licht - duurzame verpakkingen

Recyclebare verpakkingen

Recyclebare verpakkingsoplossingen voor LED verlichting

ETK licht maakt een grote en zeer positieve en milieuvriendelijke stap om het verbruik van plastic te reduceren. Overstappen naar milieuvriendelijke, recyclebare alternatieven is essentieel om de impact op het milieu te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere circulaire toekomst.

In gesprek met professionele licht leveranciers

Als lichttechnische groothandel en importeur levert ETK licht een groot aantal verlichtingsmerken aan installateurs, architecten en lichtontwerpers en werken wij samen met onze lichtleveranciers aan een breed en kwalitatief assortiment.

Met deze partners gaan wij graag in gesprek over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen tot een duurzame oplossing komen op het gebied van transport en het gebruik van verpakkingsmaterialen. Het doel is o.a. om het verpakkingsafval te minimaliseren, biologisch afbreekbare plastics te stimuleren of gebruik te maken van gerecyclede materialen of hernieuwbare grondstoffen.

ETK licht - Recyclebare verpakkingenLED panelen gaan aan kop

De BLT.1 en BLT.2 zijn energiezuinige LED panelen en hoewel de armaturen ultra plat zijn, hebben ze voor transport, opslag en distributie uiteraard bescherming nodig. In de oude situatie was in de omdoos, om de hoeken van het armatuur een beschermende laag plastic aangebracht. In de huidige situatie is het zogenaamde barrièremateriaal vervangen door recyclebaar karton. Door de vernieuwde tape, ook van papier, blijft de doos veilig gesloten. Daarnaast is de coating van de verpakking achterwege gelaten.

ETK licht - Recyclebare verpakkingen

Ook milieuvriendelijke verpakkingen voor RET en FMK

Naast de BLT serie wordt ook het decoratieve en robuuste LED wand-/plafondarmatuur voor binnen en buiten, de RET.3 en de hardloper type FMK.1, voorzien van milieuvriendelijke verpakkingen.

ETK licht - Recyclebare verpakkingen

ETK licht blijft zich de komende jaren inzetten voor het bevorderen van duurzaamheid binnen de onderneming en circulaire oplossingen verder ontwikkelen en uitbouwen.
Neem ook eens een kijkje bij onze circulaire verlichtingsprojecten, verzamel ideeën en doe inspiratie op!