ETK licht I circulaire verlichting

Circulaire verlichting

Circulaire verlichting

Circulaire verlichting, het voordeel van hergebruikte armaturen

Recycle je oude armaturen? Of maak je er circulaire verlichting van met hulp van ETK licht?
… de keuze is aan jou!

Weggooien is zeker geen optie

ETK licht I Circulaire verlichtingEen duurzame economie heeft de toekomst. Ieder bedrijf kan daar een steentje aan bijdragen. Ben jij al op de hoogte wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Samen kunnen we de wettelijke inzameldoelstelling van 65% halen en maken we e-waste circulair. Je kan als ondernemer oude lampen en armaturen gratis afvoeren. Duizenden tonnen met e-waste worden door Stichting OPEN jaarlijks ingezameld. Deze worden ingezameld bij gemeenten of inzamelpunten zoals bij installateurs, groothandelaren en bouwprojecten. Daarna wordt het e-waste gesorteerd op productgroep voor verdere verwerking in het recyclingproces. Maar wist je dat je van recycle al upcycling kan maken. Refurbish je armaturen met de hulp en advies van ETK licht en kies voor duurzaam ondernemen.

Met een beetje hulp is circulair ondernemen makkelijker dan je denkt! Zijn er in jouw bedrijfspand, in je kantoor of magazijn, armaturen aanwezig met oude lichtbronnen zoals fluorescentieverlichting (TLD, T5 of T8) of spaarlampen (Dulux of CFL) maar is de ombouw, de behuizing en het bijbehorende raster nog prima in orde? Dan is het ombouwen van je huidige verlichting een goede en duurzame optie waarmee je restafval voorkomt!
ETK licht kan je oude fluorescentie armaturen ombouwen naar LED

ETK licht hergebruikt materialen

Duurzame verlichtingsoplossingen kunnen worden geïntegreerd in de bestaande behuizing van een armatuur. Traditionele lichtbronnen worden vervangen door een LED lichtelement. Circulariteit en duurzaamheid gaan hier hand in hand. Door het hergebruik van de behuizing en het toepassen van een duurzame lichtbron met bijbehorende elektronica krijgt je oude verlichting een compleet nieuw leven.

Refurbish je armaturen met het juiste lichtcomfort

Ieder armatuur is anders! Aan welke lumenwaardes / luxwaardes en UGR-waarde moet de combinatie van lichtbron en reflectoren voldoen. Winkelverlichting, magazijnverlichting of kantoorverlichting, iedere ruimte vraagt om een specifiek lichtplan. Hoe bouw je je huidige verlichting om naar toekomstbestendige wensen? Breng eerst de wensen in kaart! Circulair ondernemen begint met het inwinnen van informatie.

Circulair maatwerk met LED-oplossingen door LEDwerk

LEDwerk is onderdeel van ETK licht bv en gespecialiseerd in professioneel maatwerk in de breedste zin van het woord. ETK licht I circulairBestaande armaturen kunnen op locatie of pre-fab in de specialistische assemblage werkplaats worden omgebouwd. De hergebruikte materialen van bestaande armaturen in combinatie met de nieuwste LED technologieën zorgen voor een compleet refurbished verlichtingsplan. Uiteraard worden aan alle voorgeschreven veiligheidsvoorwaarden voldaan!

Laat je inspireren door onze succesvolle circulaire projecten

Van recycling tot upcycling. Oude onbruikbare armaturen worden verwerkt tot een kwalitatief duurzame lichtoplossing. ETK licht beschikt over een eigen team van lichtontwerpers en deze kunnen je op weg helpen bij een op maat gemaakt lichtplan bij een bestaande situatie.

Voor inspiratie bekijk hier onze circulaire projecten

Wij zijn graag het aanspreekpunt voor jouw circulaire verlichtingsvraagstuk, neem eens contact op en laat je inspireren!

Bronvermelding
www.stichting-open.org
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/circulaire-economie
www.ledwerk.nl

ETK licht I Circulair

Tags: