ETK licht - DALI lichtsturing

DALI Lichtregeling

DALI Lichtregeling

Wat is DALI lichtregeling?

Met DALI lichtregeling kunnen installateurs, lichtontwerpers en architecten een uniek lichtontwerp creëren dat past bij de wensen van de klant en tegelijkertijd zorgen voor optimale energiezuinige verlichting.

DALI betekent Digital Adressable Lighting Interface

ETK licht - TridonicVerlichtingsinstallaties die zijn voorzien van DALI bieden nauwkeurige dimmogelijkheden, waardoor meer flexibiliteit mogelijk is met armaturen. DALI is een internationale standaard voor de communicatie tussen lichtregelaars en lichtbronnen.

Wanneer zijn armaturen geschikt voor DALI

Armaturen die voorzien zijn van een geïntegreerd DALI voorschakelapparaat / driver en dimbare LED elementen kunnen communiceren via DALI. Naast de standaard 230V lijn heeft de aansluiting een DALI-lijn en kan 64 adressen verbinden.

Om alles in één oogopslag te kunnen monitoren is het mogelijk om diverse converters en drivers met DALI te koppelen aan een gebouwbeheersysteem. De verlichting is op afstand te bedienen.

Verlichting voorzien van DALI sturing bij ETK licht

Bij ETK licht tref je een ruim assortiment binnen- en buitenverlichting aan. Of het nu gaat om spots, downlighters, wand of inlegarmaturen. Meerdere armaturen zijn voorzien van een geïntegreerde DALI driver waarmee diverse armaturen in een lichtregeling van het complete lichtplan opgenomen en gestuurd kunnen worden.

ETK licht en LEDwerk bieden circulaire oplossingen met DALI

In diverse branches / toepassingsgebieden waaronder overheidsgebouwen, retail, kantoren, showrooms bevinden zich karakteristieke armaturen waarvan de behuizing nog in een prima staat is maar de energiebesparing wel geoptimaliseerd kan worden. ETK licht geeft u graag specialistisch advies voor ombouw van uw lichtplan naar LED elementen eventueel met DALI lichtbesturing. Het voorzien van moderne LED technologie, LED drivers, dimmen, schakelen en daglichtafhankelijke regelingen kunnen al snel een energiebesparing op de verlichtingskosten opleveren van ca. 80-90%, afhankelijk van de bestaande situatie.

ETK licht gaat geen uitdaging uit de weg

ETK licht helpt je verder. Wij leveren een breed pakket professionele verlichting en begeleiden je gedurende het gehele traject. In combinatie met LEDwerk, onderdeel van ETK licht, kunnen wij ook verlichting op maat leveren om je bestaande lichtplan naar een hoger niveau te tillen. Wij gaan geen uitdaging uit de weg!

 

Tags: