ETK licht - Bakkerij Visser Alphen aan den Rijn

Bakkerij Visser – Alphen aan den Rijn

Project Kantoren

Bakkerij Visser – Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn verlaten wekelijks circa 500.000 broodproducten de deur bij Bakkerij Visser, één van de modernste bakkerijen in Nederland. Tijdens het 100 jarig bestaan werd het familiebedrijf bekroond met het predicaat “Koninklijk”.  En met de nieuwe uitbreiding voert de 4e generatie een duurzaam beleid en zorgt voor een gezonde en vitale werkomgeving voor de medewerkers.

Ponsioen Installatie Techniek laat ontwerp lichtplan tot leven komen

Voor het interieur van de entree, de ontvangstruimte, de kantoren en de proefbakkerij is een sfeervol design opgesteld door The Home Factory. Tot in de kleinste details is het concept uitgewerkt waarbij uiteraard rekening is gehouden met het lichtplan.

De technische installaties zijn ontworpen door Ponsioen Installatie Techniek, onder leiding van Frank Koster. In nauwe samenwerking met Marten Krijgsman van ETK licht is het lichtplan tot leven gebracht. Hierbij zijn de elementen van het interieurdesign geïntegreerd met een diversiteit aan technische armaturen en designverlichting. Het resultaat is fantastisch.

Casambi gestuurde LED lichtlijnen zorgen voor zwevend effect

Op een prominente plek is bij binnenkomst het logo van Bakkerij Visser aan beide zijden van de entree geplaatst. Het logo lijkt te zweven door de LED lichtlijnen van 3000 graden Kelvin die als omlijning aan de achterzijde zijn geplaatst en Casambi gestuurd worden. Het design benadrukt de warme huisstijlkleuren van de bakkerij.

Decoratieve LED armaturen

Boven de vide is er gekozen voor een echte eyecatcher van het merk Delta Light. Het cirkelvormige armatuur heeft aan de binnenzijde een laagspanningsrail waardoor er richtbare lichtmodules in geplaatst kunnen worden. De richtbare spots zorgen voor maximale flexibiliteit en lichten subtiel de gewenste oppervlaktes uit.

De cirkelvormige LED ringarmaturen in de vergaderzalen zijn DALI gestuurd en zorgen voor een speels en modern effect. De uitstraling van de ruimtes krijgen hierdoor een extra modern en dynamisch effect.

Energiezuinige inbouwspots in plafond

De FAM inbouwspots boven de welkomstbalie en de gangpaden zorgen ervoor dat de diverse ruimtes sfeervol worden uitgelicht. Daarnaast zorgen de compact LED BIB railspots voor accentverlichting.

Pendelarmaturen en wandarmaturen voor luxe uitstraling interieur

Naar wens van de opdrachtgever wordt de verlichting in lijn van het interieur voortgezet en dit zorgt voor een versterkend effect. De goudkleurige pendelarmaturen van Delta Light, de zwarte up- en downlighters van Wever en Ducré en pendelarmaturen van MEXlight sluiten perfect aan bij het interieurontwerp.

Inlegarmaturen in proefbakkerij

In het rasterplafond van de proefbakkerij zijn door Ponsioen Installatietechniek BV hoogwaardige inlegarmaturen geïnstalleerd zonder verblindend effect.

Exterieurverlichting

Ook voor de buitenverlichting zijn energiezuinige inbouwarmaturen in het lichtontwerp opgenomen. Subtiel weggewerkt in de sfeervolle buitenruimte bij Bakkerij Visser.

Geleverde producten door ETK licht

  • A61 – Decoratief modulair LED pendelarmatuur/lichtlijn
  • BIB – Zeer compacte LED railspot
  • FAM – Energiebesparende kwaliteits inbouwspot
  • JUP – Professionele inbouwspot
  • Wever en Ducré
  • Delta Light
  • MEX light

 

Extra geleverde producten

  • DALI sturing
  • Casambi sturing
  • Eindkappen, afscherming, staaldraadophanging

 

Wij danken Bakkerij Visser en Ponsioen Installatie Techniek BV voor de prettige samenwerking en wensen alle medewerkers en bezoekers van het innovatieve en moderne pand een fijne werkomgeving toe.


Bronvermelding

Ponsioen Installatie Techniek
The home factory


Fotografie: Lida Chaulet

Tags:
, , , ,