Kasteel De Haar – Haarzuilens

Project Horeca / Cultuur

Kasteel De Haar – Haarzuilens

Verlichting voor Kasteel De Haar in Haarzuilens

Kasteel de Haar is een middeleeuws kasteel met een rijke Nederlandse geschiedenis. Naast Kasteel de Haar staat De Slotkapel. Een eeuwenoude, sfeervolle Kapel dat naast glas-in-lood-ramen subtiel verlicht is met de modernste LED verlichting.

Lichtplan op maat in samenwerking met HoffmanDME Techniek B.V.

Het slotkapel is voor menig bruidspaar een uitgesproken sprookjesachtige locatie om elkaar het ja woord te geven. De voorwaarden die aan de verlichting gesteld werden moest zodoende ook naadloos aansluiten bij de sfeer die het eeuwenoude kapel uitstraalt.

In samenwerking met HoffmanDME Techniek B.V. uit Bergambacht is er gekozen voor pendelarmaturen van Aqlus. Dit Italiaanse merk is perfect in staat om emoties te verlichten met design en schoonheid.

LEDwerk verzorgt maatwerk profielen voor aanlichten plafond

Boven de oude houten balken en gebinten onder het hoge plafond van Het Slotkapel zijn door LEDwerk, onderdeel van ETK licht, op maat gemaakte profielen gebouwd. De LED lichtlijnen vervangen de oude TL-buizen. De special made nieuwe LED lijnen zijn voorzien DALI-drivers en hierdoor kunnen verschillende lichtscenes gecreëerd worden.

Buitenverlichting in de kasteeltuinen

Het Koetshuis en de ruimtes rond het Stalplein bevinden zich in de kasteeltuinen. Voor de afscheiding tussen erf en tuin is er gekozen voor buitenverlichting Miko Bollard van het Italiaanse verlichtingsmerk Arcluce. Armaturen die zich kenmerken door een verfijnd design, zonder verblinding of lichtvervuiling een perfecte lichtoplossing voor deze locatie.

LED straler voor het uitlichten van het kasteel

Energiebesparing was één van de belangrijkste factoren bij het uitlichten van de buitenzijde van het kasteel. In de oude situatie waren stralers van 1.000 watt toegepast. Met het aanlichten van gebouwen met een LED straler van 120 watt wordt er een gelijke lumenstroom toegepast met daar tegen over een enorme winst in de energiekosten. De professionele AMB straler heeft een vlak en strak design en met een zware Akzo Nobel Interpon poedercoating, bestand tegen corrosie en buitenomstandigheden.

Wij danken HoffmanDME voor de samenwerking aan dit prachtig en eeuwenoude kasteel.

Geleverde producten door ETK licht

  • Kasteeltuin: MIKO merk Arcluce
  • Slot Kapel MIKE Grande railspot merk Aqlus
  • Slot Kapel NOK opbouw spot merk BIFFI | Luce
  • Slot Kapel Maatwerk profiel LEDwerk boven op balken

 

Bronvermelding
HoffmanDME
BIFFI I Luce 
Aqlus
Arcluce
LEDwerk


Fotografie: ETK licht – Lida Chaulet