Sportcentrum Zanderij – Ermelo

Project Sportfaciliteiten

Sportcentrum Zanderij – Ermelo

In de gemeente Ermelo is een nieuw multifunctioneel sportcentrum gerealiseerd. Het nieuwbouw sportcomplex biedt zwembaden, sportzalen, een beweeghal, vergaderzalen, kantoren en een uitgebreide horecagelegenheid.

Duurzaamheid in lichtontwerp doorgevoerd

Het toepassen van duurzame materialen en een minimaal energieverbruik waren belangrijke voorwaarden bij de bouw van sportcomplex Zanderij in Ermelo. Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van maximaal natuurlijk licht wat gecompleteerd is met een lichtplan dat zowel functionele als decoratieve elementen bevat.

Paulus Elektro kiest voor ETK licht

Het lichtontwerp is door een hele goede samenwerking tussen Paulus Elektro – Erik Schuit en Twan Wieberdink – en met ETK licht – Jorik ten Wolde – opgesteld. Na diverse gesprekken sluit het lichtontwerp voor iedere afzonderlijke ruimte perfect aan bij de gewenste normen die bij Sportcentrum Zanderij opgesteld waren en wordt voldaan aan de strenge eisen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Functionele verlichting

In de horeca en in de diverse vergaderzalen zijn hoogwaardige backlight inlegarmaturen van 600×600 mm in het systeemplafond verwerkt. De LED lenzen zijn evenredig verdeeld achter de afscherming en zorgen voor een mooie egale lichtverdeling zonder verblinding, UGR <19.

Diverse maten LED inbouwarmaturen zorgen voor de algemene verlichting van de brede gangpaden en hallen. Hier is per ruimte rekening gehouden met de gewenste lichtopbrengst.

De buitenruimtes zijn voorzien van ronde decoratieve/functionele opbouwarmaturen en in de opslagruimtes van de gymzalen zijn slagvaste armaturen gemonteerd. De tribunes worden uitgelicht door een LED lichtlijn van ruim 50 meter met mooi aansluitend diffuus licht.

Decoratieve verlichting als blikvanger

De entree naar de zwembaden heeft 5 (olympische) ringarmaturen die een ware blikvanger in de ruimte vormen. Een prachtige lichtstraat boven het trappenhuis zorgt voor natuurlijk daglicht. Aan de fraaie getoogde vliesgevelpuien worden bij het vallen van de avond de compacte pendelarmaturen aan de 48V spanningsrail  zichtbaar.  De elegantie van deze stijlvolle armaturen versterken het ontwerp van de constructie.

Geleverde producten door ETK licht

  • BLT – Hoogwaardig LED inlegarmatuur
  • FMS – Wand- of plafondarmatuur, strak design
  • FMT – Wand- of plafondbevestiging, strak design
  • TOR – Water- en stofdicht opbouwarmatuur met LED-modules
  • ELE – Elegant compact pendelarmatuur voor 48V spanningsrail
  • Linear armaturen
  • Cirkelvormige pendelarmaturen
  • Krachtige inbouwspots
  • DALI sturing

 

Extra geleverde materialen: Eindkappen, koppelstukken, voeding, rail

ETK licht dankt Paulus Elektro voor het vertrouwen. Wij zijn trots op de ondersteuning die wij hebben mogen bieden bij het meedenken, adviseren en leveren van een groot deel van de verlichting voor het duurzame en toekomstbestendige sportcentrum. Wij wensen alle bezoekers veel mooie en sportieve momenten toe!


Bronvermelding
Paulus Elektro Ermelo


Fotografie:
ETK licht – Lida Chaulet

Tags:
, , , , ,