ETK licht - Urbanuskerk-Amsterdam

Urbanuskerk – Amstelveen

+

Project Horeca / Cultuur

Urbanuskerk – Amstelveen

Anti-verblinding spots voor Urbanuskerk in Amstelveen

Vanaf het water schittert de toren van De Sint-Urbanuskerk je tegemoet. De rooms-katholieke kerk uit 1889 is een mooi monument. Een prachtige kruisbasiliek in neogotische stijl. Een uitdagend project om van LED verlichting te mogen voorzien!

Pendelspots en railspots voor het verlichten van kerk

Het hoge middenschip van de kruisbasiliek heeft lager gelegen zijbeuken. Bij het opstellen van het lichtplan is rekening gehouden met de diverse hoogtes van de kerk. Een speciale wens was om anti-verblinding spots aan te brengen o.a. voor het aanlichten van de schilderijen en zijbeuken van de kerk. De keuze is gevallen op de Mike Grande van het Italiaanse merk Aqlus. De gemonteerde pendelspots dragen de naam SKA, afkomstig van BIFFI Luce.

DALI sturing in oude kerk

Moderne technieken kunnen uiteraard ook uitstekend dienst doen in een historisch pand. Alle pendelarmaturen zijn DALI gestuurd. DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface. Een internationale standaard voor communicatie tussen lichtoplossingen en lichtregelaars. Hierdoor is het mogelijk om verschillende lichtscenes te creëren.

Noodverlichting verwerkt in LED pendelarmaturen

Vluchtrouteverlichting is essentieel in iedere openbare locatie om bij calamiteiten het gebouw veilig te kunnen verlaten. In een aantal pendelarmaturen in de kerk zijn zodoende noodverlichtingselementen aangebracht die bij stroomuitval door een accu gevoed worden. In samenwerking met LEDwerk, onderdeel van ETK licht, zijn de bestaande armaturen van een noodunit voorzien. Zodoende is de uitstraling van alle armaturen in de kerk identiek, maar wordt de veiligheid gewaarborgd.

Pendelarmaturen in de juiste RAL kleur

LEDwerk heeft in dit project niet alleen de armaturen voorzien van een noodfunctie, maar heeft ook gezorgd dat de plafond pendels in de gewenste RAL kleur zijn gespoten. RAL8000 – Green brown de perfecte kleur voor een prachtig project!

Geleverde producten door ETK licht

  • SKA Pendelarmatuur – BIFFI Luce
  • Mike Grande Railstraler – Aqlus

 

Bronvermelding
HoffmanDME
BIFFI I Luce 
Aqlus
LEDwerk


Fotografie: ETK licht – Lida Chaulet

Tags:
,