ETK licht - De Bernardus - Made

De Bernardus – Made

Project Horeca / Cultuur

De Bernardus – Made

Het nieuwe sociaal-cultureel centrum De Bernardus in Made is geopend voor het publiek! Het biedt onderdak aan verenigingen, bibliotheek, kinderopvangorganisaties en aan de achterzijde is het pand uitgebreid met een theaterzaal. Het prachtige en beeldbepalende pand blijft met deze nieuwe functie behouden.

Totaalinstallateur Van Dijk in Made heeft in samenwerking met bouwteampartners Breda Bouw, Boei en Oomen architecten dit speciale project vorm mogen geven.

Lichtplan per ruimte

Het uitdagende lichtplan voor dit historische pand is zorgvuldig ontwikkeld door ETK licht – Jan-Kees Amesz in samenwerking met Totaal installateur Van Dijk – Toon Haagh. Door een multi-functionele indeling van de ruimtes en aandacht voor zowel functionaliteit als decoratie, is energiezuinige verlichting toegepast, waarbij de karakteristieke elementen extra worden geaccentueerd. Het resultaat is iets om trots op te zijn.

Decoratieve verlichting als eyecatcher

De hoge gewelven lenen zich perfect voor decoratieve ringarmaturen, die niet alleen een visuele blikvanger zijn maar ook zorgen voor een krachtige lichtopbrengst.

Algemene verlichting

Pendelarmaturen met up- en downlight geven het gebouw een strakke uitstraling die zijn rijke geschiedenis weerspiegelt. Energiezuinige inbouwspots, inlegarmaturen en railspots in de gangpaden, de bibliotheek, de toiletruimtes, bij de kinderopvang en de GGD zorgen vervolgens voor algemene verlichting, waardoor de ruimtes efficiënt en duurzaam worden verlicht.

Geleverde producten door ETK licht

  • LIK.1 3000K – Multifunctionele LED railspot
  • FAM.1 – Energiebesparende kwaliteits inbouwspot
  • BLT.1 – Hoogwaardig backlight LED inlegarmatuur
  • VOC.3 en 4 – Waterdicht en stofdicht opbouwarmatuur
  • Ringo Star – Lightnet – Decoratief ring hangarmatuur
  • A86 – Decoratief pendelarmatuur met up/down lichtuitstraling

 

ETK licht wenst alle gebruikers een aangename tijd toe in dit bijzondere culturele gebouw.


Bronvermelding
Van Dijk Made BV – Totaalinstallateur
Boei – Restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed
Breda Bouw
Oomen architecten
Aprin installatieadvies en projectmanagement in de bouw

 


Fotografie:
ETK licht – Lida Chaulet
COS tribune Oudenaarde

Tags:
, , , , ,