ETK licht - Casa Confetti-Utrecht

Casa Confetti – Utrecht

Project Kantoren

Casa Confetti – Utrecht

Casa Confetti is een gebouw met een levendige gevel en kleurrijke uitstraling, dat de verbeelding prikkelt. Het unieke ontwerp met moderne architectuur staat symbool voor de bruisende energie van het studentenleven in Utrecht. De 51 meter hoge woontoren telt 15 verdiepingen, met bovenop een ruim dakterras met een weids uitzicht over de omgeving.

Renovatieproject buitenverlichting met behoud van architectuur

Welke mogelijkheden zijn er om met behoud van de architecturale uitstraling de verlichting een upgrade te geven? Deze vraag kreeg Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer voorgelegd van opdrachtgever Stichting Studenten Huisvesting.

In gesprek met ETK licht om belangrijke punten van het lichtplan vast te leggen

Als vertrouwde lichtleverancier heeft Marten Krijgsman van ETK licht met Rowdy Brouwer en Daniël van der Haar van Schreuder -Ruitenbeek ter plaatse de bestaande verlichting geanalyseerd. Het doel hiervan was de specificaties van de oude fluorescentielampen qua lichtbeeld en uitstraling overeen te laten komen met nieuw te monteren energiebesparende LED verlichting.

Positieve pilot in samenwerking met LEDwerk

De kenmerkende grote groene luifel is uitgerust met vierkante LED inlegarmaturen van 3000K. Hierbij is het RVS binnenwerk op maat gemaakt door LEDwerk.

Door de samenwerking met LEDwerk, dat onderdeel is van ETK licht, kunnen nieuwe en bestaande verlichtingsinstallaties professioneel voorzien worden van maatwerk, wat ook in het project Casa Confetti tot een perfecte verlichtingsoplossing heeft geleid.

Niet alleen de inbouwpanelen maar ook de grondspots met een lichtoutput van 6150 lumen zijn vervangen door een energiezuinige LED versie en bijpassende RVS pasring. De bestaande ingegoten verlichting konden één op één vervangen worden en zorgen voor een stootvaste en waterdichte oplossing.

Vandaalbestendige armaturen met hoge lichtoutput

Voor de buitenzijde is gekozen voor een LED grond- inbouwarmatuur dat speciaal ontworpen is om een vandaalbestendige beschermingsgraad te garanderen. De behuizing van geëxtrudeerd aluminium, afgesloten met transparant of antislip glas en gegoten aluminium eindkappen, biedt optimale bescherming tegen externe invloeden.

Met deze geslaagde renovatie van de buitenverlichting heeft Casa Confetti niet alleen zijn architecturale uitstraling behouden, maar ook zijn functionaliteit en duurzaamheid versterkt, waardoor het een nog levendiger en gastvrijer thuis wordt voor de studenten van Utrecht.

Wij danken Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer, onze collega’s van LEDwerk en alle andere betrokken partijen voor de professionele en prettige samenwerking bij dit project.

BronvermeldingSchreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer 
LEDwerk


Fotografie: Lida Chaulet