ETK loicht - CasaNova - Rotterdam

CasaNova – Rotterdam

Project Kantoren

CasaNova – Rotterdam

In het Maritieme District in Rotterdam staat een zeer luxe woontoren met de naam CasaNova. Dit driehoekige gebouw is uniek te noemen. Bovenop de eerste vijf verdiepingen bevindt zich een groene binnentuin en een fitnessruimte met een fenomenaal uitzicht over Rotterdam. De complete toren is maar liefst 110 meter hoog en is een icoon aan de skyline van Rotterdam.

In opdracht van Winspiration Elektrotechniek bv en in samenwerking met aannemer SBB Ontwikkelen en Bouwen heeft ETK licht een deel van de verlichting mogen leveren voor CasaNova. Het Rotterdamse Barcode Architects heeft deze nieuwe generatie woontoren ontworpen.

Entree uitgelicht met elegant LED grond-inbouwarmatuur en robuust modern LED wandarmatuur

De architecturale lijn van Arcluce is bij uitstek geschikt voor het uitlichten op het hoogste niveau. Het lineaire en elegante design met uitstekende lichtprestaties past zeer goed bij de entree van de woontoren. Het armatuur biedt hoge weerstand en de roestvrijstalen structuur garandeert een hoge beschermingsgraad met een statisch draagvermogen tot 1000 kg.
De woontoren is aan de buitenzijde rondom bekleed met roodbruine travertijnpanelen. Deze stoere gladgepolijste panelen worden vanaf de begane grond, aan de voorzijde van het pand, uitgelicht met NIE wandarmaturen. Als de avond valt over Rotterdam worden de panelen subtiel zichtbaar door de wandarmaturen. De gevelpanelen worden extra benadrukt en vormen samen met de NIE een robuust maar modern samenspel.

Architecturale LED plafondarmaturen in centrale hal

Bij binnenkomst in de hal wordt direct de aandacht getrokken door de architectonische inbouwarmaturen van Flos, die dienen als de ultieme eyecatcher. Deze LED plafondarmaturen zijn een verlichtingsoplossing die perfect aansluit bij het architectonische gebouw en de ruimte transformeert tot een uitnodigende omgeving.

Gemeenschappelijke ruimtes voorzien van LED downlighters

Bij de warme en stoere uitstraling van de woontoren is het opbouw armatuur DWO een perfecte match. Met zijn hoogwaardige micro prismatische diffuser zorgt het voor een gelijkmatige en efficiënte lichtverdeling zonder verblinding. In zowel de entree, de werk- en atelierruimte als de fitnessruimte zijn deze armaturen toegepast. Met een behuizing van gepoedercoat plaatstaal draagt het armatuur bij aan een optimale warmteafvoer van de LED’s. In de gangpaden en de technische ruimtes is er gekozen voor de FMK. Een ultraplat LED opbouwarmatuur van slagvast polycarbonaat en opalen kap voor diffuse lichtuitstraling.

Geleverde producten door ETK licht

  • Arcluce – LINEA-IN LED 4000lm 3K WW CEI ALL
  • DWO.2  LED opbouwdownlighter
  • FMK.1 – Ultraplat LED opbouwarmatuur
  • STK – Kwaliteits opbouw plafondspot voor binnen en buiten
  • NIE1300.26 – Modern maar robuust LED wandarmatuur met.
  • FLOS USO 900 Cove – Architectural inbouwarmatuur

 

Extra geleverde producten

  • Professionele LED voeding 230 VAC/24VDC
  • Noodverlichting

 

ETK licht wil alle bewoners van deze prachtige woontoren feliciteren met de woning en bedankt Winspiration Elektrotechniek bv voor de fijne samenwerking.


Bronvermelding
Winspiration Elektrotechniek bv
Aannemer SBB Ontwikkelen en Bouwen 
Barcode Architects


Fotografie: Lida Chaulet

Tags:
, , , ,