ETK licht - De Bisschoppen

De Bisschoppen – Utrecht

Project Kantoren

De Bisschoppen – Utrecht

“De Bisschoppen” op het Utrechtse universiteitsterrein werd in 2007 ingezegend door kardinaal Simonis. Het westelijk deel bestaat uit een uitbreiding van de Hogeschool Utrecht waarboven een toren met short-stay studentenwoningen is gesitueerd.

Renovatieproject buitenverlichting voor veilige leefomgeving

Welke mogelijkheden zijn er om de verlichting een upgrade te geven? Deze vraag kreeg Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer voorgelegd van opdrachtgever Stichting Studenten Huisvesting. De bestaande verlichting op locatie werd grondig geanalyseerd door ETK licht en Schreuder-Ruitenbeek. Na het vervangen van de verlichting in de nabijgelegen studentenwoontoren “Casa Confetti”, onderging ook “De Bisschoppen” een inspectie. De huidige verlichting werd nieuw leven ingeblazen, met behoud van het oorspronkelijke lichtbeeld en de uitstraling.

Corridor voorzien van inbouw LED panelen

Voor de veiligheid van de studenten werd speciale aandacht besteed aan de verlichting van de corridors. Langs de entree en het portiek met brievenbussen werd LED-verlichting geïnstalleerd met de juiste lumenwaarde, in een warme lichtkleur van 3000K en met een optimale bescherming tegen externe invloeden (IP-waarde 44). Hierdoor bleef niet alleen de functionaliteit behouden, maar werd ook de duurzaamheid geoptimaliseerd.

LED lichtlijnen voor buitenzijde studententoren

Voor de buitenzijde van de studententoren werd gebruik gemaakt van LED lichtlijnen. Deze zijn vakkundig op maat gemaakt door LEDwerk, een onderdeel van ETK licht. De verouderde fluorescentiebuizen aan de binnenzijde van de balkons werden vervangen door energiezuinige LED lichtlijnen, die exact dezelfde afmetingen hebben als de oude armaturen. Dankzij de voorbereidingen in de assemblage van LEDwerk konden de nieuwe armaturen plug-and-play op locatie in Utrecht worden geïnstalleerd.

We zijn dankbaar voor de samenwerking met Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer, ons team bij LEDwerk en alle andere partijen die hebben bijgedragen aan dit project met hun professionaliteit en positieve instelling.

 

BronvermeldingSchreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer
LEDwerk


Fotografie: Lida Chaulet