ETK licht - Hilton-Rotterdam

Hilton – Rotterdam

Project Horeca / Cultuur

Hilton – Rotterdam

Hotel Hilton ligt in het bruisende hart van Rotterdam, op de hoek van de Coolsingel en Weena. ETK licht heeft samen met SDR Elektrotechniek B.V. en LEDwerk de duurzame verlichting mogen verzorgen in de lobby, het restaurant, de gang- en toiletzones en diverse vergaderzalen.

Inbouwspots op bestaande installaties

In 113 landen is Hilton een wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid. De implementatie van moderne en energiezuinige LED-verlichting, ter vervanging van de bestaande halogeenverlichting, is een overtuigende reden om de overstap te maken.

ETK licht levert energiezuinige verlichting

Een groot aantal inbouwspots konden, met behoud van de inbouwmaten, één op één vervangen worden door een LED versie. Voor een betere verlichtingservaring is er een kwalitatief en veilig design geleverd dat voldoet aan de stijlvolle uitstraling van het Hilton.

Eén op één vervanging van Halogeen naar LED

ETK licht heeft de kwaliteits inbouwspot FAM aan SDR elektrotechniek geleverd voor installatie in het restaurant en de entree. Daarnaast is de ALL, een multifunctionele LED downlighter, geleverd voor de vergaderzalen en gangzones. De spots in de lobby, het restaurant en een groot deel van de vergaderzalen zijn door installatiebedrijf SDR Elektrotechniek vervangen.

LEDwerk verzorgt 350 meter op maat gemaakte LED lichtlijnen

Voor het maatwerk in de entree, de foyer en de conferentiezalen was LEDwerk de perfecte partner. De oude Kathode verlichting is verwijderd door SDR Elektrotechniek B.V. en daarvoor in de plaats heeft LEDwerk prachtige op maat gemaakte LED lichtlijnen ontworpen.

Vooraf geassembleerde LEDstrips

Met de expertise en precisie van LEDwerk is gezorgd voor LED lichtlijnen in op maat gemaakte profielen. De bijbehorende nieuwe universele drivers zijn compatible met de bestaande installatie. Alle elementen zijn vooraf geassembleerd en door het team van LEDwerk op locatie geïnstalleerd.

De algemene ontvangstruimte ademt hierdoor sfeer en ambiance uit. De creatieve mogelijkheden van deze verborgen LED lijnen zijn optimaal benut en zorgen voor zacht en diffuus licht dat als zeer prettig ervaren wordt door de bezoekers en gasten van het Hilton Rotterdam.

Geleverde producten door ETK licht

  • HTL – Richtbare inbouwspot, toegepast in de lobby
  • FAM – Energiebesparende kwaliteits inbouwspot, toegepast in entree en restaurant
  • ALL -Multifunctionele LED downlighter, toegepast in vergaderzalen en gangzones
  • TWA LED strip – Flexibele LED strip
  • TWU – Aluminium opbouw U-profiel
  • Accessoires waaronder pasringen, kabels, LED drivers, afscherming, eindkappen en lichtbronnen

 

Wij danken SDR Elektrotechniek B.V. en onze collega’s van LEDwerk voor de fijne samenwerking aan dit mooie verlichtingsproject!

 

BronvermeldingHilton Rotterdam
SDR Elektrotechniek B.V.
LEDwerk 

Fotografie: Lida Chaulet

Tags:
, , ,