ETK licht - Rembrandt Park One-Amsterdam

Rembrandt Park One – Amsterdam

Project Kantoren

Rembrandt Park One – Amsterdam

In de grootste “tuin” van Amsterdam West bevindt zich het Rembrandt Park. De plek waar vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter een karakteristiek gebouw uit de zestiger jaren een compleet nieuw leven heeft ingeblazen!

Naast de 25.0000 m2 kantoorruimte biedt het gebouw op de begane grond een moderne openbare ruimte. Architectenbureau HofmanDujardin heeft gekozen voor een transparant ontwerp. Medewerkers van de gevestigde bedrijven en bezoekers van het park kunnen hier gebruik maken van openbare voorzieningen zoals de koffiebar, sportschool en een restaurant met terras met uitzicht over het park.

Bosman en ETK licht werken aan duurzaam lichtplan

Samen met partner Dura Vermeer Renovatie Midden West heeft Bosman de bouwplannen op deze unieke locatie gerealiseerd. Voor de verlichting van de begane grond, het trappenhuis en de lifthallen heeft Bosman de expertise van ETK licht ingeroepen. De werktekeningen zijn bestudeerd en daarbij is een reeks van passende verlichting ingetekend waarbij de wensen van het architectenbureau zijn vertaald naar een duurzaam lichtplan.

Installatie van de LED verlichting

Niet alleen de verlichting is duurzaam maar zeker ook de samenwerking met het bouwteam van Bosman Rembrandt Park. Dit team wordt gecoördineerd door Haned Liban en samen met Recep Sönmez – al 32 jaar werkzaam bij Bosman, Adnan Kilic – zelf al 48 jaar werkzaam bij Bosman en Sieger Buursma zijn de (grote) projecten van Bosman in zeer professionele handen. Het is niet voor de eerste keer dat dit team samenwerkt met ETK licht en ook op dit project wordt de samenwerking weer als zeer positief ervaren.

Maatwerk LED inbouwspot voor rasterplafond

De ronde downlight inbouwspots van het Italiaanse merk Biffi Aqlus waren qua design en lichtoutput perfect geschikt voor dit project. Voor de montage in het karakteristiek rasterplafond heeft LEDwerk, onderdeel van ETK licht, voor iedere inbouwspot een pasplaat op maat gemaakt en voorzien van bekabeling. Hierdoor heeft de spot een optimale lichtverdeling in het speciaal ontworpen plafond en kon deze plug and play op locatie gemonteerd worden.

Richtbare railspots met voorgemonteerde noodverlichtingsunit

In de multifunctionele ruimtes van Rembrandt Park One is gekozen voor moderne zwarte railspots. Dit verlichtingssysteem van het stijlvolle merk Aqlus kunnen flexibel worden ingezet. Zowel in de koffiehoek als de werkruimtes kunnen de spots de werkplekken markeren en accentueren. Daarnaast is op de 3-fase rail een noodverlichtingsunit geplaatst om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen bij een eventuele evacuatie.

DALI sturing voor kantoorgebouw

De 3-fase railspots en de inbouwspots zijn geïnstalleerd met DALI besturing. DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface. De verlichting kan in het kantorenpand Rembrandt Park One naar specifieke behoefte worden ingesteld en ingeregeld en draagt bij aan een verdere optimalisatie van het energieverbruik.

Geleverde producten door ETK licht

  • Aqlus- Orion – LED inbouwspot
  • Aqlus- Virgo Piccolo Tondo – LED inbouwspot
  • DALI sturing
  • JUP.3 – Professionele inbouwspot voor zowel binnen als buiten
  • NVG -Voorgemonteerde noodverlichtingsunit
  • MIK– Aqlus – Compacte LED railspot
  • Accessoires waaronder pendelsets, aansluitsnoeren, 3-fase rail, eindkappen

 

ETK licht dankt het “Bosman projectteam Rembrandt Park” voor de fijne samenwerking!

BronvermeldingBosman
Architectenbureau HofmanDujardin 
Dura Vermeer Renovatie Midden West 
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter 
LEDwerk 

Fotografie: Lida Chaulet