ETK licht - Hall 90 - Spoorzone - Hall of Fame - Tilburg

Spoorzone – Tilburg

Project Horeca / Cultuur

Spoorzone – Tilburg

De Hall of Fame – Cultuur met LED uitgelicht!

Bij ‘De Spoorzone’ in Tilburg wordt allang niet meer aan treinen en locomotieven gesleuteld. Tegenwoordig is het een hotspot waar ook Gebouw 90, een industrieel pand met een grote culturele waarde, deel van uitmaakt. In dit unieke gebouw is ‘Hall of Fame’ gevestigd. Een cultureel epicentrum met aan de buitenzijde een geweldige gevel vol kleurrijke graffiti. Binnen tref je een broedplaats aan voor creatievelingen, een skatebaan waar menig jong hart sneller van gaat kloppen en een concertzaal met daarnaast oefenruimtes waar nieuwe muziek ontdekt kan worden.

Cultureel erfgoed voorzien van energiebesparende verlichting

De buitenzijde van het pand ademt de sfeer van nostalgie uit. De binnenzijde is echter compleet gerenoveerd waarbij energie-efficiënte en duurzame maatregelen zijn doorgevoerd. Onder het toeziend oog van projectleider Frank Luyten van Gemeente Tilburg en in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek B.V. Kay Robben is het uitdagende project inmiddels voltooid met een prachtig behoud van het erfgoed.
Markkant Advies & Projectmanagement B.V. Niek de Lang heeft de diverse ruimtes van het pand in kaart gebracht en samen met ETK licht André Turkesteen een energiebesparend lichtplan opgesteld.

Sporthalverlichting – Skatepark Ladybird voorzien van op maatgemaakte LED lichtlijnen

Het indoor skatepark van maar liefst 1430 m² bestaat uit een houten bowl. De baan die speciaal ontworpen is door en voor de skaters is voorzien van duurzame verlichting die aansluit bij de wensen van de gebruikers. Belangrijke eigenschappen voor het uitlichten van deze locatie met LED verlichting is de lichtkleur van 4000 Kelvin, helderwit en een zeer lange levensduur. De organische vormen moeten egaal uitgelicht worden. Dit is gerealiseerd door middel van op maat gemaakte LED lichtlijnen waarmee de complete hal is uitgelicht. Zowel de beginner als de professional kunnen in de helder verlichte sporthal zijn/haar kunsten vertonen.

Poppodium voorzien van functionele basisverlichting

In de zaal van poppodium Hall of Fame is de verlichtingsinstallatie een combinatie van functioneel licht, sfeerlicht en showverlichting. In het lichtplan maken de opbouwarmaturen met 3000K deel uit van de basisverlichting. Deze hoogwaardige armaturen hebben een lumenstroom van 10.400 lumen en zijn DALI dimbaar. Multi inzetbaar bij diverse situaties.

Aanstralen met LED stralers van een nostalgisch gebouw

De historische gebouwen in De Spoorzone liggen in het innovatie district van Tilburg. Een plek met culturele waarde dat gezien mag worden! Aan de buitenzijde, op de rauwe muren van Gebouw 90, zijn opbouw LED wandstralers geplaatst die de oude gevels, nadat de zon is ondergegaan, weer tot leven brengen.

Noodverlichting voor cultuurgebouw

Noodlichting in professionele gebouwen, waaronder cultuurgebouwen, is essentieel om de veiligheid van mensen te waarborgen. Het noodverlichtingsarmatuur EVA uit het ETK licht assortiment is door het gehele gebouw gemonteerd en zorgt ervoor dat het publiek het gebouw veilig kan verlaten bij eventuele noodsituaties.

LED verlichting voor energiezuinige bedrijfsruimtes

Eén ding hebben sporthalverlichting, kantoorverlichting, buitenverlichting en verlichting voor gangpaden gemeen; Duurzaamheid, lange levensduur en optimale lichtkwaliteit voor de bezoeker. Deze aspecten staan voorop bij De The Hall of Fame, een project waar vele verlichtingoplossingen bijeen komen en waarbij energiezuinigheid van hoge prioriteit is. Naast de LED lichtlijnen, Highbays voor de hoge ruimtes en de noodverlichting is een groot aantal inbouw downlights, inlegarmaturen en slagvaste armaturen geleverd.

Geleverde producten door ETK licht

 • VOY – Hoogwaardig LED inlegarmatuur
 • AMY – Zeer fraai LED inleg/-inbouwarmatuur
 • MIA – Opbouw en inbouw LED downlight
 • ALL – Multifunctionele LED downlighter
 • DWO – Opbouw LED downlighter
 • FEN – Opbouwarmatuur LED voor plafond- of wand montage
 • VOC – Waterdicht en stofdicht opbouwarmatuur met LED-modules
 • DAX – High Bay Industriële LED straler
 • ROD – decoratief hangarmatuur
 • GRF – Professionele LED opbouwstraler voor grote hoogtes
 • LIA – Fraai LED plafond opbouwarmatuur
 • 3 FR rail – Professionele 3-fase opbouw spanningsrail
 • LIK – Multifunctionele LED railspot op 3-fase adapter
 • AMB – Professionele moderne LED straler met een uniek vlak en strak design
 • EVA – Modern compact LED noodverlichtingsarmatuur voor universeel montage
 • RPE – Modern noodverlichtingsarmatuur met LED 3W
 • ROC – Robuust wandopbouwarmatuur

 

Bekijk de foto’s en laat je inspireren. Ben je een keer in Tilburg? …deze locatie is zeker de moeite waard om te bezoeken met aansluitend een kop koffie in de wagon van ‘Stoom013’!

ETK licht is trots op de bijdrage die wij geleverd hebben en danken Hoppenbrouwers Techniek en Markkant Advies & Projectmanagement B.V. Niek de Lang voor de fijne samenwerking.

Bronvermelding

Hall of Fame
Markkant Advies & Projectmanagement B.V.
LEDwerk
Gemeente Tilburg
Hoppenbrouwers Techniek B.V

 Fotografie: Lida Chaulet

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,