Streekmuseum – Krimpenerwaard

Project Horeca / Cultuur

Streekmuseum – Krimpenerwaard

LED verlichting schijnt op de Nederlandse geschiedenis

Met één stap op het erf van Het Streekmuseum Krimpenerwaard waan je je al terug in de 17e eeuw. In de monumentale boerderij reis je even terug in de tijd. Een stuk geschiedenis waar je kamer voor kamer doorheen loopt. Van stal, naar winkeltje, keuken en pronkkamer.  Je wordt meegenomen in de wereld van 100 jaar geleden. 

Monumentaal pand en LED verlichting

Heuvelman Totaalinstallatie BV in Krimpen aan den IJssel kreeg de opdracht om het monumentale pand te voorzien van verlichting waarmee alle objecten goed en flexibel kunnen worden uitgelicht. Verder moest de verlichting onopvallend, flexibel, energiebesparend en met een lage warmteafgifte zijn.

Lichtplan met flexibele verlichting

Samen met ETK licht is er gekozen voor een groot aantal LED spots op een 3-fase rail. De BIB is een zeer compacte LED railspot op een 3-fase adapter waar de LED driver weggewerkt is in een Philips railadapter. De behuizing is van gepoedercoat gietaluminium, wat bijdraagt aan de optimale warmteafvoer van de LED. De spot heeft een gehard helder veiligheidsglas. Naast de BIB zijn er ISS railspots gemonteerd. De ISS LED spot heeft naast bovenstaande voordelen ook een gefacetteerde aluminium reflector met een UGR <19.

Geleverde producten door ETK licht

 

Onopvallend voor de bezoeker, maar zeer doeltreffend schijnt moderne LED verlichting op een stukje mooie Nederlandse geschiedenis!

Bronvermelding
Heuvelman Totaalinstallatie BV
Streekmuseum Krimpenerwaard


Fotografie: ETK licht – Lida Chaulet

Tags:
,